Magyar Kupa: óriási bravúr, 16 között a Nagykanizsa!

Tibor Kálovics

A nagykanizsai futballcsapat óriási mérkőzésen 3-2-es győzelmet aratott az Érd ellen és bejutott a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé.

A rendkívül rossz időjárás és a szokatlan kezdési időpont ellenére is több száz szurkoló látogatott ki az évtized egyik, ha nem a legfontosabb nagykanizsai mérkőzésére. 

Az első percekben a mezőnymunka dominált a pályán, egyik csapat sem tudott helyzeteket kialakítani. A harmadosztályú Érd a félidő második felében átvette az irányítást és többször is gólveszélyes szituációt alakított ki. A nagyszerűen védekező hazaiak a 34. percben kapituláltak, amikor Kárász góljával előnybe került az Érd. 

A második félidőre Gombos Zsolt vezetőedző becserélte a bajnokság góllövőlistáját vezető Nagy Gergőt, ám egy kontratámadásból ismét a vendégek szereztek gólt. Egy védelmi hibát kihasználva Kárász növelte a vendégek előnyét.

A szurkolók által továbbra is teli torokból biztatott kanizsaiak nem adták fel és fokozatosan  átvették a mérkőzés irányítását. A csereember nagy Gergő a 69. percben megszerezte a szépítő gólt, majd az Érdnek felocsúdni sem volt ideje mehetett ismét közepet kezdeni. A 71. percben Szabó Bálint találata már az egyenlítést jelentette a kanizsaiak számára. A 74. percben az érdi Melczer Vilmost kiállította a játékvezető és a kanizsaiak már nemcsak mezőnyfölényben, hanem emberelőnyben is futballozhattak. Nem kellett sokáig várni a meccset eldöntő találatra sem, hiszen négy perccel a piros lap után Gerencsér Attila begyötörte a harmadik hazai találatot is. 

A hátralévő tizenkét percben a kanizsaiak nagyszerűen játszva őrizték az eredményt, és bejutottak a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé. Ilyen bravúrra közel 30 éve volt utoljára képes a nagykanizsai futballcsapat. 

A mérkőzést követően a hangulat a tetőfokára hágott és a közönség egy emberként ünnepelte a továbbjutás hőseit. 

A Nagykanizsa ezzel a továbbjutással egy fantasztikus őszt zárt le, hiszen Gombos Zsolt tanítványai vezetik féltávnál magabiztosan vezetik a bajnokságát és a mai győzelemnek köszönhetően tavasszal is pályára léphetnek a kupába. 

A Nagykanizsa vezetőedzője elégedetten értékelt a mérkőzést követően:

A második félidő előtt megmondtam a srácoknak, hogy bátrabban kell játszaniuk. Ha beálltunk volna szervezetten védekezni mint az első félidőben, az egy halálos ítélet lett volna, mert így is fel tudtak törni bennünket. Azt kértem, hogy birtokoljuk többet a labdát ehhez az kellett, hogy két csatárral és három védővel álljunk fel. Megpróbáltunk kezdeményezni, de egy kontra után lőtték a második góljukat, a kapusunk a rövidbe kapott egy gólt. Ezután megint változtatnunk kellett, mert három védővel a játékunk nem volt stabil. Szerintem innentől kezdve mi domináltunk, úgy is mondhatom, hogy a kapott gólok térítettek bennünket észhez. A fiúk megmutatták, hogy van tartásuk és egy ilyen csapat ellen is képesek 0-2-ről felállni. Elég kemény mérkőzés volt és szerintem az ellenfél nem erre számított. Nagy volt az önbizalmuk, de a dolgok nem úgy működtek, ahogyan azt tervezték és elkezdtek hibázni. A legjobb játékosuknak elszállt az agya és jogos volt a kiállítás. Ha nincs a kiállítás akkor is jobbak voltunk a második félidőben.
A közönség buzdítása sokat számított, mindenkinek szeretném megköszönni a szurkolást. A szurkolók egy plusz embert jelentettek a mai napon. Sokat nem ünnepelhetünk, mert nyolc játékosunk is játszik a megye válogatottjában szombat-vasárnap. Holnap még lesz egy edzés, és a legtöbb játékosnak ezzel véget ér az őszi szezon. Még nem tudom mit játszott a Zalaegerszeg, de annak örülnék a legjobban, ha egy megyei örökrangadót játszanánk a következő fordulóban. 

Gombos Zsolt vágya akár teljesülhet is, hiszen a Zalaegerszeg 3-0-ra verte a Szarvast és szintén ott van a legjobb 16 között. A következő forduló sorsolását ma este 22 órától rendezik. A sorsolási ceremóniát az M4 Sport élőben közvetíti. 

UFC Nagykanizsa-Érdi VSE 3-2 (0-1)

Nagykanizsa: Szabó Ádám – Kulcsár O. (Nagy Gergő, a szünetben), Szabó Bálint, Csáki, Hóbor – Horváth Detre, Márton A., Gelencsér A., Hetesi (Kulcsár R., 92.), Lőrincz B. – Péntek (Szalai D., 64.).
Edző: Gombos Zsolt
Érdi VSE: Kertész F. – Kárász, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Koós, Kónya (Tárkányi, 79.), Melczer – Balázsovics (Pallagi, 76.), Kelemen P., Pintér N.
Edző: Limperger Zsolt
Gólszerzők: Nagy Gergő (68.), Szabó Bálint (69.), Gelencsér A. (76.), ill. Kárász (33.), Kelemen P. (51.)

Címkék: Kupa
https://mennyeizalai.blogstar.hu/./pages/mennyeizalai/contents/blog/45388/pics/lead_800x600.jpg
Kupa
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?