Kiskanizsa-Gyenesdiás 6:4

Tibor Kálovics

E sorok írója kétszer látogatott ki Gyenesdiás mérkőzésre, és mindkétszer a szezon addigi legjobb meccséről távozhatott.

A kiskanizsaiak edzője a következő csapatot küldte pályára:

Munkácsi-Németh (Becze), Csordád, Mulasics (Póka), Ötvös, Pál (Farkas), Piecs (Horváth), Dolmányos, Szabó, Kálcsics (Beck) Lukács

Mérkőzés:A fantasztikus csatát hozó mérkőzést a vendégek abszolút jobban kezdték: A hazaiak kapusának rögtön az első percben kapufára kellett tolnia egy lövést, és a "sáskák" védelme gyakorlatilag egy átjáróházzal ért fel. (Munkácsi az első percekben szinte végig foglalkoztatva volt.) A hazai vezetés gyakorlatilag a semmiből jött, mikor is Pál egy bombagólból szerezte meg az előnyt. A vendégeket annyira meglepte a gól, hogy Piecs egy szabadrúgás után máris kettőre növelhette az előnyt. A kissé eseménytelen félidőt 1-1 mellélőtt labdával folytatták a felek.

A második félidő ellenben olyan játékot hozott, amire emlékezni fognak a "mennyei megyei hívei". Szünet után a vendégek Czafit révén szépíteni tudtak, majd támadhattak az egyenlítésért. (Gyönyörű cselsorozat előzte meg a gólt.) Egy szép elfutás után Pál ismét gólt lőtt, és úgy tűnt 4:1-el eldőlt a meccs. Ekkor azonban jött a dráma: A Gyenesiás megtáltosodott, és Czafit révén szerzett egy, kettő, három gólt 10 perc alatt, és kiegyenlített! A vendégek a meccs végére már a győzelemért is támadhattak, ám kitámadásukat a hazaiak góllal büntették Dolmányos révén. Az i-re a pontot végül Lukács tette fel kialakítva a végeredményt.

Hangulat: Rá kellett jönnöm, hogy mást értünk "mennyei megyei" alatt az Olajbányász pályán, és mást 2,5 kilométer távolságra. Az egész azzal kezdődött, hogy az értelmiségieket szidalmazó jegyszedő, egy "Gyere csak erre komám" felkiáltással nyugtázta, hogy nyugodtan menjek át a pályán. (Ezt egyébként már meccs közben is megtették többen, sőt néhány kisgyerek akkor játszott, mikor éppen melegítettek a pályán. A klubház mellett természetesen megtalálható volt a kocsma is)  A szurkolói bekiabálások sem maradtak el, hiszen az "Úgy rúgsz, mint egy buzi" kezdetű mondaton keresztül a "Mi a faszom vagy te gőzmozdony"-on keresztül egészen a "Spori mi a faszt csináltál" hangzatú örökbecsűig bármit hallottunk, sőt néha még a halálát is kívánták 1-1 másik játékosnak a szurkolók. A legemlékezetesebb azonban kétségtelenül az volt, mikor addig inzultálták a szabadrúgáslövőt, hogy nem meri ellőni a labdát, amíg ki nem rúgta azt az úttestre. (Megjegyzem egy élmény mikor lovaskocsiról integetnek be a pályára.)


Értékelés:Mérkőzés: 10/8
Mérkőzés mennyei megyei skálán: 10/10
Hangulat: 10/10

A fotó a Kanizsa Tv.hu oldalról származik

https://mennyeizalai.blogstar.hu/./pages/mennyeizalai/contents/blog/30273/pics/lead_800x600.jpg
Felnőtt,Gyenesdiás,I. osztály,Kiskanizsa
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?